Möt Bosse Bildoktorn
Idè A Drottninghög
Onsdag 13 maj klockan 18:00

Bosse "Bildoktorn" Andersson  bestämde sig för att bli bilmekaniker som tioåring. Vi får följa med honom på livets resa från den dagen och framåt med hjälp av bilder på de människor han mött genom åren.

Bosse  berättar om fantastiska människor och bilar : "Jag kommer att berätta om män och kvinnor och deras mer eller mindre konstiga fordon.  Allt från Hilmer som byggde egna dialysapparater, till Bibliotekarien  Elna, som lånade ut en bok som färändrade mitt liv".

Ingen föranmälan. Fri entré.
 

BOKTIPS FÖR UNGA
Helsingborgs Stadsbibliotek
Tisdag 12 maj klockan 15:30 - 16:30

Sugen på att läsa en bra bok, men vet inte vilken du ska välja? Martin Bensch, ungdomsbibliotekarie på Stadsbiblioteket hjälper dig att hitta i floden av intressanta titlar för ungdomar.

Lokal: UNG (i källaren)

Fri entré
Samarrangemang med ABF

TYCK TILL!
Vi vill ha dina idéer!
För att det ska vara lättare för dig att tycka till om Helsingborgs bibliotek, och att få feedback, så har vi en ny e-tjänst.

Vi vill att Helsingborgs bibliotek ska vara så bra som möjligt för dig och att du ska tycka att verksamheten är intressant, spännande och rolig. Vi vill att du ska vilja och kunna vara delaktig i utvecklingen av biblioteken.

Via knappen till höger som heter Tyck till når du ett formulär där du kan fylla i dina idéer, vad du saknar och vad du kanske vill bidra med. Om du vill får du  ett personligt svar inom tio arbetsdagar.

Vi längtar efter dina synpunkter!

Söndagsstängt på Stadsbiblioteket
Från och med söndagen 3 maj har Stadsbiblioteket stängt på söndagar.

Vi börjar med söndagsöppet igen första helgen i september.

Sommarfest
Idè A Drottninghög
Onsdag 20 maj klockan 18:00

Vi avslutar säsongen med en gemensam sommarfest för alla. Ta med någon maträtt/kaka som får dig att tänka på sommaren. Passa på att träffa alla grupper, föreningar och engagerade besökare i en härlig mix. Musik och sång förgyller festen..

Ingen föranmälan. Fri entré.

Samarrangemang med UVN, Mångreligiösa gruppen i Helsingborg och Invasam

Mango languages
Lär dig ett nytt språk hemifrån med Mango Languages interaktiva språkkurser.

Lär dig språk direkt via vår hemsida! Som låntagare hos Bibliotek Skåne Nordväst får du tillgång till Mango Languages hela utbud av interaktiva språkkurser.

För att logga in i databasen, gå till vår sida med databaser och klicka på Mango i listan. Skriv in ditt lånekortsnummer i rutan Your card number och klicka på Start learning. Det fungerar endast med de nya Skåne Nordväst-lånekorten.

Mango Languages finns även som app som kan laddas ner till surfplatta eller smartphone här:
Mango Languages för iPhone och iPad
Mango Languages för Android

Mango Languages är en amerikansk tjänst. Deras hemsida är därför på engelska och alla kurserna (utom engelska som andraspråk) kräver kunskaper i engelska.

Här finns kurser i: arabiska, danska, dari, farsi (persiska), finska, franska, grekiska, haitisk kreol, hawaiiska, hebreiska, hindi, holländska, indonesiska, iriska, isländska, italienska, japanska, kinesiska (mandarin och kantonesiska), koreanska, kroatiska, latin, norska, pashto, piratspråk, polska, portugisiska (brasiliansk), ryska, slovakiska, spanska, svenska, tagalog (filippinska), tamil, thailändska, tjeckiska, turkiska, tyska, ukrainska, urdu och vietnamesiska.

Här finns också kurser i engelska som andraspråk (English as Second Language, ESL) för personer som talar: arabiska, franska, grekiska, italienska, japanska, kinesiska (mandarin och kantonesiska), koreanska, polska, portugisiska, spanska, turkiska, tyska, ryska och vietnamesiska.