Sommarboken
Låna och läs fem böcker i sommar, och få en bok i present av biblioteket!

Snart är sommarlovet här! Dags att plocka fram hängmattan och en riktigt bra bok. Alla lässugna barn som går i grundskolan (eller ska börja till hösten) är hjärtligt välkomna in till våra bibliotek för att hämta årets sommarbokshäfte. Läs fem böcker och boktipsa så får du en bok gratis av oss! Gäller under juni, juli och augusti. 

Hur går sommarboken till?
1. Låna 5 böcker på något av biblioteken i Helsingborg i sommar.

2. Skriv sedan något om böckerna du läst i sommarbokshäftet, som du kan hämta på biblioteket. Du kan också ladda hem häftet här. Skriv ut hemma och häfta ihop!

3. Välj vilken bok du tyckte bäst om till ett boktips som vi sätter upp på biblioteket.

4. När du läst alla 5 böckerna och skrivit om dem och boktipset får du komma och välja en helt ny bok som du får behålla.

Sista inlämningsdag är 31 augusti. Skön lässommar önskar vi på bibblan!

Sommarbussen
Mellan 27 juli och 31 juli hittar du bokbussen på stranden vid Gröningen.

Kom och låna en bok eller tidskrift från sommarbussen! Om inte vädret blir dåligt står vi på stranden vid Gröningen måndag - fredag hela vecka 31.

Sommar på bibblan
Helsingborgs stadsbibliotek
Kulan

Spela spel, pyssla, gå på tipsrunda eller lyssna på en saga. Vid fint väder flyttar vi ut i parken.

Under sommaren kan du också öva på att lösa brott i bibliotekets krimlabb som finns på barnavdelningen. Du lär dig mer om olika kriminaltekniker och får prova olika sätt att hitta den misstänkte.

Själv eller tillsammans med en eller två kompisar kan du låna material och utrustning för att lösa en deckargåta.

Från  9 år.

Utställning Sveriges radios tidsmaskin
Helsingborgs stadsbibliotek
9 juni till 27 september

Den första januari 1925 sändes det allra första programmet i Sveriges Radio – eller Radiotjänst som det hette under de tidiga åren. 90 har gått sedan dess. 

Stig in i tidsmaskinen och lyssna på minnesvärda ögonblick från SR:s 90-åriga produktion.

Du kan även tidresa över nätet:
Länk till ögonblicken

Jubileumssida
 

 

 

 

Sommaröppettider
Mellan 22 juni och 17 augusti gäller särskilda sommaröppettider på biblioteken i Helsingborg.

På Stadsbiblioteket ändras inte öppettiderna, men mellan 22 juni och 17 augusti är det begränsad bemanning mellan klockan 9:00 - 11:00. Bokbussen har sommaruppehåll 19 juni - 2 augusti.

Sommarens öppettider hittar du på sidan Öppettider på biblioteken i Helsingborg.

Låna en hängmatta!
På Stadsbiblioteket kan du låna en hängmatta att ta med dig ut i parken.

Hängmattorna i Stadsparken är tillbaka! Du lånar dem med ditt lånekort i receptionen på Stadsbiblioteket och hänger upp dem i de speciella hänganordningar som är uppsatta i träden i parken utanför.

Hängmattornas lånetid är en dag, och att låna en matta är gratis. Du kan även låna olika spel att ta med dig ut i parken. I parken erbjuder Helsingborgs Stad också särskilda arbetsplatser för dig som vill flytta ut kontoret i sommarvärmen, gratis wi-fi och möbler för dig som vill läsa, fika eller bara slå dig ner en stund. 
 

Jobba extra på bibblan i höst!
Vi söker ungdomar som vill jobba kvällar och helger på Stadsbiblioteket.

Helsingborgs bibliotek söker dig som ska börja andra eller tredje året på gymnasiet, och vill ha ett extrajobb på eftermiddagar efter skolan och någon helg i månaden.

Du arbetar med bokuppsättning, hantering av bud, fjärrlån, rensning och städning av hyllor och du fungerar som en avlastning åt bibliotekarier och biblioteksanställda. Tjänsten kan även innebära att du får hjälpa till vid några av bibliotekets många programpunkter och lokalbokningar.

Låter detta intressant? Skicka CV och intresseanmälan bestående av ett kortfattat personligt brev till fanny.stephansson@helsingborg.se.

Vill vill ha din ansökan senast måndag 17 augusti. 
 

Nytt om e-bokslån
Fördubbling av e-bokslånen! Från första juni kan du låna två e-böcker per vecka.

Klicka här eller på rubriken E-böcker i menyn för att komma till vår e-bokssida.

Du söker efter e-böcker på samma sätt som du söker efter andra böcker. Söker du från e-bokssidan får du bara upp e-böcker i träffarna, och om du söker från någon annan av sidorna inom biblioteksnv.se får du upp träffar både på e-böcker och tryckta böcker. På e-bokssidan kan du också få tips på särskilda kategorier eller nyinkomna e-böcker, läsa mer om e-böcker eller följa en steg-för-steg-guide till e-bokslån.

När du lånat en e-bok kan du se den under Mina lån, och här kan du även att ladda ner samma e-bok flera gånger, till exempel om du vill läsa samma bok både på din telefon och din surfplatta.