Författarbesök: Kristina Sandberg
Landskrona Bibliotek
Tisdag 15 september kl. 19.00

Möt författaren Kristina Sandberg på Landskrona stadsbibliotek. Kristina Sandberg belönades med Augustpriset 2014 för sin roman Liv till varje pris, som är den avslutande delen i trilogin om Maj. Fredagen den 11/9 kl 14.00 kan du också vara med i en bokcirkel där vi pratar om Kristina Sandbergs böcker om Maj.

HX på biblioteket
Helsingborgs Stadsbibliotek
28 augusti - 30 augusti

Helgen 28 - 30 augusti är det HX-festivalen i Helsingborg. I parken utanför Stadsbiblioteket blir det teater, magi, Alice i Underlandet, karuseller och Krögarnätverket som bjuder på spännande rätter från olika krogar i Helsingborg. Inne på bibblan har vi en Alice i Underlandet-utställning hela vecka 35.

Lördagen 29 augusti blir det också föreläsningar i Café Birger i samband med Helsingborg Pride. Olika aspekter av bisexualitet lyfts fram i tre föredrag med efterföljande paneldiskussion där du har möjlighet att fråga och diskutera.

13.00 – 14.00 Bisexualitet – en övergående fas eller livslång identitet? – Elisabet G Nidsjö

14.15 – 15.00 Varför är du här om du har pojkvän? Om bisexuella kvinnors erfarenheter av öppenhet och bemötande. – Malin Edholm

Bisexualitet i relation till maskulinitet och sexualitets- och genusnormer – Christoffer Johansson

15.00 – 15.30 Paneldiskussion, moderator Lisa Olsson

På söndagen har du möjlighet att göra ett eget minialbum på scrapbook-workshop. Materialkostnad 20:-

Söndag 30 augusti 13.00

Söndag 30 augusti 14.30

Max 7 deltagare, först till kvarn!

Hela HX-programmet hittar du här.

 

Konsert: Jers och Hallberg
Perstorps Bibliotek
Torsdagen den 10 september klockan 19:00

Välkomna till en ny konsert som arrangeras av Musikriket!

Filip Jers är en ung musiker med munspel som huvudinstrument. Han har fått flertalet utmärkelser och har samarbetat med artister som Jill Johnson, Timbuktu och Georg Riedel. 2014 porträtterades Filip Jers i dokumentären "Harmonica man" som gick på SVT. Henrik Hallberg är en flitigt anlitad gitarrist och kompositör utbildad såväl i Sverige som utomlands. Hallberg har bl.a. samarbetat med jazzlegenden Dave Liebman. Tillsammans spelar Jers och Hallberg jazzlåtar och svenska folkvisor i nya arrangemang och inspireras här av Toots Thielemans. Med närvaro, tätt och spontant samspel lämnar Jers och Hallbergs musik ingen oberörd.

Biljetterna förköps på Perstorps bibliotek och kostar 50:-.

Ett samarbete mellan Perstorps kommun och Musik i Syd.

Möt Daniel Mendoza
IdéA Drottninghög
Onsdag 2 september klockan 18:00
Daniel Mendoza, grundare av Good News Magazine, kommer till oss för att med utgångspunkt i sin historia prata om konstruktivt engagemang, medveten optimism, om att våga följa sitt hjärta och göra upp med sitt mörka arv.
 
Ingen föranmälan. Fri entré.
 
Författarbesök: Lotta Lundberg
Ängelholms Stadsbibliotek
Torsdag 24 september klockan 19:00
"För att hon med obetvinglig briljans i språk och form skildrat sökandet efter inre kall, yttre spelregler och gränslös kärlek. Årets romanpristagare har blottat den djupa klyftan mellan vem man är och vem man skulle vilja vara. Cirkeln är sluten, hon är i mål." Så lät det när Sveriges radios romanpris i år gick till Lotta Lundberg för romanen Timme noll. I september välkomnar vi henne till Stadsbiblioteket för att tala om sitt författarskap.
 
Timme noll väver samman tre kvinnors liv: Hedwig år 1945, Ingrid 2005 och Isa 1983. Romanen har beskrivits som ".. en allvarlig och moraliskt utmanande bladvändare" av Sydsvenskan och ".. en våghalsig djupdykning ner i det mänskliga psykets grumligaste vatten" av Borås tidning.
Lotta Lundberg är författare och journalist och sedan 2004 boende och verksam i Berlin. Hon har ett mångårigt författarskap bakom sig och debuterade 1998 med romanen Låta sig hända. Hon skriver ofta om angelägna ämnen som identitet, sexualitet och tabun.
 
Var: Stadsbiblioteket vån. 2, Hörsalen
Entré: 50 kr. för vuxna, 25 kr. för dig under 18 år
Arr: Ängelholms bibliotek
Biljetter kan köpas en månad i förväg antingen i bibliotekets reception eller läggas undan på 0431 - 46 89 00. Biljetter kan också köpas på plats.
Konstauktion och utförsäljning
Klippans Bibliotek/Klippans Konsthall
Lördag 29 augusti klockan 14.00

Auktion och utförsäljning av utgallrade konstverk ur Klippans Konstförening och Klippans kommuns samlingar. Konsthallen är öppen från och med klockan 13.00 för den som vill titta på konstverken och ta en fika. Auktionen startar kl. 14.00. Ta med kontanter!
Arrangör: Klippans Konstförening i samarbete med Kultur-och fritidsförvaltningen