Påsklov
Under påsklovsveckan händer det mycket på biblioteken i Skåne Nordväst.

påsklovssidan har vi samlat alla aktiviteter för barn och unga under påsklovsveckan 30 mars - 5 april. 

Get online week
Under vecka 13 hjälper vi dig att komma igång digitalt på biblioteken i Helsingborg.

Hur bra  koll har du på  e-böcker, läsplattor och appar? Är du nybörjare eller vill fräscha upp dina kunskaper? Vi hjälper dig med dina teknikproblem eller visar hur du kommer igång. Dessutom får du veta mer om appar för barn och barnbarn.

Rydebäcks bibliotek
Måndag 23 mars klockan 15:00 – 18:00
E-boksdag och hjälp med en massa annat digitalt.
Kolla in appar för barn!

Ringstorps bibliotek
Måndag 23 mars klockan 15:00 – 18:00
E-boksdag och hjälp med en massa annat digitalt.

Helsingborgs Stadsbibliotek
Torsdag 26 mars klockan 14:00 – 18:00
Vi visar datorer, databaser, hemsidor, surf- och läsplattor, e-böcker och allt däremellan i entrén. Dessutom kommer BoostHBG och visar upp det allra senaste inom virtuell teknologi: Oculus Rift-glasögonen med vilka du skapar en helt ny värld med dina egna ögon.

Upptäck appar för de litet äldre skolbarnen i Kulan.

Testa våra iPads med bilderboksappar för de yngre i Bilderboksrummet.

Personalen hjälper till, kollar, fixar och svarar på frågor.

Fri entré.

Möt Mian Lodalen & Felicia Feldt
Åstorps Bibliotek
Torsdag 23 april klockan 18:00

"Om rätten att slippa försonas"

Mian Lodalen och Felicia Feldt besöker Åstorps bibliotek.

Biljetter släpps 7 april och hämtas på Åstorps bibliotek.

Arrangeras i samarbete med ABF.

Välkommen!

Nordiska deckare
Svalövs bibliotek
Torsdagen den 23 april, kl. 18:00

Vi firar världsbokdagen med ett besök av deckarexperten Kerstin Bergman, som berättar om kriminallitteraturens olika varianter och utveckling i de nordiska länderna. Hon förklarar vad som gör just de nordiska deckarna så framgångsrika idag och vilka trender vi för tillfället kan se på den svenska deckarscenen. Varmt välkomna!

Jarl von Schéele
Ängelholms Stadsbibliotek
Torsdag 9 april klockan 19:00

Jarl von Schéele började fotografera fåglar 1971 och kan sedan pensionen ägna sig åt att fotografera på heltid. Sin föreläsning När det våras beskriver han som "en skön resa genom en alltid lika efterlängtad som nyckfull årstid. Dock med ett välbekant och återkommande mönster: vintern släpper sitt grepp, bäckarna börjar porla och markernas örter spira. Tidigt börjar fåglarna sjunga och med glädje hälsar vi våra flyttfåglar välkomna tillbaka till sina hemmamarker. Och det mesta kan vi uppleva i vår närmiljö hemmavid, där också de flesta av bilderna är tagna". Jarl von Schéele är också den som tagit bilden på påfågelögat på programbladets framsida.

Plats: Hörsalen, Stadsbiblioteket 2 vån.
Entré: 50 kr, under 18 år 25 kr. Biljetter släpps en månad före evenemanget.
Arr: Ängelholms bibliotek

Omdebatterat: Den dag jag blir fri
Landskrona Bibliotek
Tisdag 21 april kl 19:00

Omdebatterat:
21 april kl 19.00 Den dag jag blir fri - att vara Katarina Taikon. Författaren och journalisten Lawen Mohtadi berättar om Taikons liv och hur hon över en natt blev talesperson för romernas kamp för lika rättigheteri i Sverige.

Möt Kristian Lundberg
Helsingborgs Stadsbibliotek
Söndag 19 april klockan 14:00

Kristian Lundberg är en av Sveriges mest älskade författare. Han debuterade 1991 med Genom september och har sedan dess publicerat ett tjugotal böcker i så skilda genrer som lyrik och kriminalromaner.

Stadsbiblioteket, Café Birger

Fri entré.

Foto: Kristin Lindgren

e-böcker och e-ljudböcker
Nu lånar och hanterar du e-böcker direkt här på bibliotekets hemsida.

Från och med onsdagen den 17 december lånar du inte längre e-böcker via bibliotekets sida hos e-lib, utan här från vår egen hemsida. Klicka här eller på rubriken E-böcker i menyn för att komma till vår nya e-bokssida.

Du söker efter e-böcker på samma sätt som du söker efter andra böcker. Söker du från den nya e-bokssidan får du bara upp e-böcker i träffarna, och om du söker från någon annan av sidorna inom biblioteksnv.se får du upp träffar både på e-böcker och tryckta böcker. På e-bokssidan kan du också få tips på särskilda kategorier eller nyinkomna e-böcker, läsa mer om e-böcker och det nya sättet att låna eller följa en steg-för-steg-guide till e-bokslån.

När du lånat en e-bok kan du se den under Mina lån, och här kommer du även att kunna ladda ner samma e-bok flera gånger, till exempel om du vill läsa samma bok både på din telefon och din surfplatta.

Inom kort stängs sida vår sida hos elib, där man tidigare lånat e-böcker.