Kulturnatt i Perstorp
Perstorps Bibliotek
Fredagen den 9 oktober klockan 18:00 - 22:00

Välkommen till en fredagskväll i kulturens tecken där det bjuds på lokal konst och musik!

Biblioteket håller öppet hela kvällen. Fika finns att köpa.

18:00 Kaj Seger: Månadens utställare visar upp sin utställning i konsthallen och berättar om inspirationen till sitt måleri.

19:00 Christa & Johan Sandén: Christa och Johan är från Bälinge och bjuder här på egen och andras musik inom countrygenren.

20:30 Kapell Karamell: Bandet består av riksspelmannen Patrik Dahlin, Merlijn Lamers, Jan Boman och Thomas Karlsson. De har olika musikalisk bakgrund men förenas i den svenska folkmusiken och bjuder oss på en resa genom traditionell musik från Sverige.

Gratis inträde på alla aktiviteter.

Författarbesök: Josefine Klougart
Tivolihuset i Höganäs
Onsdag 28 oktober klockan 19:30
Möt det danska stjärnskottet i ett samtal med Daniel Sandström, tidigare kulturschef på SvD och numera litterär chef på Bonniers. Josefine har trots att hon bara är 30 år redan fått två av sina romaner nominerade till Nordiska Rådets Litteraturpris. I höst är hon aktuell med romanen Om mörker.
 
Entré: 100 kronor, under 25 år: 30 kronor. Förköp på Höganäs Bibliotek, telefon 042-33 73 69.
 
Föreläsningar på Båstads bibliotek
Båstads bibliotek presenterar, i samarbete med Lunds universitet, en serie spännande föreläsningar!
Ny spännande forskning kommer att presenteras och samtalas kring för en intresserad allmänhet.
Plats:Agardhsalen
Tid: 18:00.
FRI ENTRÉ
 
Valblindhet - Vad vi inte vet om våra val 13 oktober
Forskning som ifrågasätter om vi vet varför vi gör val i vardagen och att vi ibland inte ens vet vilka val vi gjort. Sverker Sikström är professor i kognitiv psykologi på Lund Universitet
 
Ingmar Bergman 27 oktober
Föredraget handlar om hur Bergmans filmer relaterade till det svenska samhälle som växte fram under 40- 50- och 60-talen. Erik Hedling är professor i filmvetenskap vid Lunds universitet och forskar om hur historien representerats på film.
 
Seniorens sömn 24 november
Sömnen förändras rejält med åldern: man sover mindre och i kortare portioner jämfört med när man var ung. Marianne Ors är överläkare och forskare i klinisk neurofysiologi och ansvarig för sömnsektionen och sömnlaboratoriet vid Skånes universitetssjukhus.
 
VÄLKOMNA!
Författarbesök: Maj Sjöwall
Landskrona Bibliotek
Fredag 9 oktober kl. 19.00

Möt deckardrottningen Maj Sjöwall under Kulturnatten på Landskrona stadsbibliotek. Maj Sjövall bor på ön Ven och det gör också  annan Venbo; Måns Back Nilsson. Tillsammans pratar de om skrivande, kriminallitteratur och hur det är att bo på en ö.

Detta händer också på Kulturnatten: Superhjältepyssel, Barnteater: "Game Over", språkcafé, bokförsäljning och utställningar bla. bilder från Landskrona stads Instagramkonto.

E-medborgarvecka i Helsingborg
En vecka full av aktiviteter för dig som vill lära dig mer om teknik eller har läs- och skrivsvårigheter.

Under veckan kan du bland annat delta i en IT-workshop, få hjälp med att ladda ner e-böcker och prova på att ladda hem talböcker själv från databasen Legimus. Det finns också möjlighet att se en demonstration av stadens, Arbetsförmedlingens och Helsingborgshems onlinetjänster och få tips om lättlästa böcker. Personal från biblioteken och Lärcenter finns tillgängliga för att hjälpa till och guida.

Här hittar du hela programmen för e-medborgarveckan och dyslexiveckan.

Författarbesök: Marianne Cedervall
Svalövs bibliotek
Lördagen den 17 oktober, kl.12:00

Svalövs bibliotek har äran att presentera författaren Marianne Cedervall! Bland annat känd för sin populära serie om väninnorna Mirjam och Hervor. Lördagen den 17 oktober kommer hon hit för att berätta om sitt författarskap och om sin senaste bok, feelgood-deckaren Av skuggor märkt. Hjärtligt välkomna!