Hoppa till innehåll
Copyright © AXIELL Sweden 2012 All Rights Reserved. No part of this material may be reproduced or republished without AXIELL Sweden's express consent unless otherwise indicated.
Påskekrim: Norska deckare
619969
Bok:Nådens omkrets:2012
Av: Brekke, Jørgen
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
Hylla: Deckare
Medietyp: Bok
Förlag: Forum
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2012.
Första kriminalromanen med mordutredarna Felicia Stone och Odd Singsaker. År 1528 tar en kringresande tiggarmunk med sig ett antal sylvassa barberarknivar från Bergen. Femhundra år senare hittas Efraim Bond flådd och halshuggen i Richmond, Virginia. Samtidigt upptäcks ett lik i Trondheim, mördat på samma sätt.
Två världsdelar, två mordutredningar, två polisteam År 1528 gör en kringresande tiggarmunk ett stopp i Bergen innan han drar vidare. Med sig tar han ett antal sylvassa barberarknivar och ett obehandlat skinn. En eftermiddag femhundra år senare får Efrahim Bond ett oväntat och obehagligt besök på museet där han jobbar i Richmond, Virginia. Senare på kvällen hittas han flådd och halshuggen. Samtidigt upptäcks ett lik i det dammiga bokvalvet på ett bibliotek i Trondheim, mördat på samma brutala sätt. Två värlsdelar, två mordutredningar, två förbryllade polisteam. Och en bestialisk mördare med tillgång till urgamla barberarknivar. Det är ingredienserna i den första kriminalromanen om mordutredarna Felicia Stone och Odd Singsaker. En historia om dissektion, gamla böcker, blodiga mord och sår som tar tid att läka. "Den är oerhört spännande ... en riktigt bra kriminalroman att få gåshud av i den kommande sommarens värme och solsken." LitteraturMagazinet
660236
Bok:Carmen och döden : [en Konrad Sejer-deckare]:2013
Av: Fossum, Karin
Utgivningsår: 2013
Språk: Svenska
Hylla: Deckare
Medietyp: Bok
Förlag: Forum
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2013.
Den elfte kriminalromanen med kommissarie Konrad Sejer. Ett litet barn har drunknat i en damm och de unga föräldrarna är förtvivlade. Det ser först ut att vara en olyckshändelse men under förundersökningen uppvisar modern, Carmen Cesilie Zita, underliga personlighetsdrag. Sejer får svårt att lita på sin intuition.
Konrad Sejer är tillbaka I ett obevakat ögonblick har det värsta tänkbara hänt. Ett litet barn har drunknat i en damm. Det ser först ut att vara en olyckshändelse och de unga föräldrarna är förtvivlade. Men under förundersökningen uppvisar modern, Carmen Cesilie Zita, underliga personlighetsdrag, sidor som förbryllar den erfarne kriminalkommissarien Konrad Sejer. Han har en väl utvecklad intuition som ofta leder honom rätt. Men den här gången famlar han i blindo. I sann Karin Fossum-anda tar en tragisk olycka en oväntad vändning. Författaren tecknar ett osvikligt och inkännande porträtt av de inblandade, och i vanlig ordning är det kriminallitteratur på hög nivå. "Karin Fossum är en mästare på att framkalla ångest med små medel. Obevekligt för hon berättelsen framåt till det dramatiska slutet. En psykologisk thriller som ställer livsavgörande frågor på sin spets." Aftonbladet "Fossum gestaltar dem med fingertoppskänsla för det djupt mänskliga, som ibland visar sig från sin mest groteska sida." Värmlands Folkblad "Norska Karin Fossum när hon är som bäst: då hon dyker in i psykologin och den får ställa sig framför själva deckarintrigen." Metro
643446
Bok:Polis : [en Harry Hole-thriller]:2013
Av: Nesbø, Jo
Utgivningsår: 2013
Språk: Svenska
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Förlag: Piratförlaget
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2013.
En polis hittas mördad vid samma datum och på den plats där han många år tidigare utrett ett mord. Samma sak drabbar två andra poliser inom ett par månader. Inget av de gamla brotten blev uppklarat. Polisen står helt utan spår och saknar sin allra bästa utredare. Samtidigt ligger en svårt skadad man i koma på sjukhuset.
När en Oslopolis hittas mördad vid samma datum och på samma plats där han många år tidigare utrett ett mord kan det knappast betraktas som en slump. Och när samma sak drabbar två andra poliser inom loppet av några månader är mönstret lika tydligt som skrämmande. Inget av de gamla brotten blev någonsin uppklarat. En brutal mördare med bestialiska metoder går lös. Polisen står helt utan spår och, vad värre är, de saknar sin allra bästa utredare. Samtidigt ligger en svårt skadad man i koma på sjukhuset. Ingen får veta hans namn. Inte ens de vaktande poliserna får komma patienten nära. Med sina romaner om kriminalkommissarien Harry Hole har Jo Nesbø nått enorm framgång både i sitt hemland Norge och utomlands. Böckerna finns utgivna i över 40 länder, har sålt i imponerande 18 miljoner exemplar och fått mängder av utmärkelser. Jo Nesbø ses som en av vår samtids viktigaste och största kriminalförfattare.
637215
Bok:Djävulskyssen : [kriminalroman om Cato Isaksen & Marian Dahle]:2013
Av: Lindell, Unni
Utgivningsår: 2013
Språk: Svenska
Hylla: Deckare
Medietyp: Bok
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2013.
Nionde romanen med Cato Isaksen, kriminalkommissarie vid Oslopolisen. Vivian Glenne bor i ett radhus, har tre barn och en sambo samt hemliga kärleksaffärer med andra män. När någon slår ihjäl henne med en spade, misstänks bl.a. äldste sonens far för dådet. Sonen försöker rikta polisens misstankar åt ett annat håll.
Vivian Glenne är trettiosex år, har tre barn och sambo. Hon bor i radhus och jobbar på kemtvätten i köpcentret. Och hon har hemliga kärleksaffärer med andra män. En sen kväll i juli går hon ut i växthuset bakom radhuslängan. Men någon väntar på henne i skogsdungen och slår ihjäl henne med en spade. Omedelbart finns det två misstänkta gärningsmän: mannen i grannhuset som i sin trädgård har en spade med spår av blod, och Vivians exman pappan till äldste sonen som länge bråkat med henne om pengar. I sin rädsla att även förlora sin pappa försöker tonårssonen rikta polisens misstankar åt ett annat håll: mot en man som förföljde Vivian i bil samma kväll som hon mördades. Cato Isaksen, Marian Dahle och deras kollegor har ovanligt många spår att följa upp. Utredningen kring mordet är ett virrvarr av hemligheter, relationer och motiv. Plötsligt känns det som om precis alla i Vivians omgivning har något att dölja Unni Lindell är en mästare på att väva täta, skrämmande historier som utspelar sig mitt i en vardag vi kan känna igen oss i. Handlingen drivs ofta framåt i ett hetsigt, nästan febrigt tempo och med en känsla av att den oundvikliga katastrofen närmar sig. Djävulskyssen är inget undantag. Boken klättrade direkt upp till förstaplatsen på topplistorna när den utgavs i Norge.
669800
Bok:Jakthundarna:2014
Av: Horst, Jørn Lier
Utgivningsår: 2014
Språk: Svenska
Hylla: Deckare
Medietyp: Bok
Förlag: Lind & Co
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2014.
Den erfarne utredaren William Wisting stängs plötsligt av från sin tjänst vid polisen. Han misstänks ha fabricerat bevis i en mordutredning sjutton år tidigare. Mannen som dömdes för brottet är frisläppt och Wisting angrips av både kollegor och medier. Han gör en egen utredning med hjälp av sin dotter som är kriminalreporter.
"... bättre än Jo Nesbö" - Magnus Utvik, SVT Jørn Lier Horst har jämförts med Jo Nesbø och Sjöwall/Wahlöö. Han har vunnit många litterära priser och år 2013 tilldelades han Glasnyckeln, den finaste utmärkelsen som en nordisk deckarförfattare kan få. Horst har blivit en favorit hos såväl läsare som kritiker och Jakthundarna är en riktigt spännande bladvändare med en upplösning som är lika överraskande som trovärdig. William Wisting är en erfaren utredare vid polisen. Han är samvetsgrann, noggrann och sympatisk. Hela sitt yrkesliv har han ägnat sig åt att jaga brottslingar, men plötsligt kastas rollerna om. Wisting stängs av från sin tjänst efter misstanke om att ha fabricerat bevis i en sjutton år gammal mordutredning. Mannen som dömdes för brottet har släppts. Och Wisting angrips av både kollegor och media. Utan tillgång till polisens resurser inleder Wisting en egen utredning för att ta reda på sanningen. Han får hjälp av sin dotter, som är kriminalreporter, men de är långt ifrån att lösa gåtan när en ung kvinna försvinner och det kopplas samman till det tidigare mordet. Nu börjar jakten för att hitta henne i tid. JØRN LIER HORST (f. 1970) räknas som en de bästa kriminalromanförfattarna i Norden. Trots stora bokframgångar jobbar han fortfarande som utredare vid polisen i Vestfold i Norge, och det var efter att själv ha blivit misstänkt för att fabricera bevis som han skrev Jakthundarna . "Hans nya bok bör läsas av alla som gillar deckare. Helt enkelt anmärkningsvärt välgjort." Dagbladet "Horst berättar den här historien med genrens allra bästa metoder, utan enkla lösningar. Boken verkar ha en inbyggd bladvändare." Dagsavisen "Bättre kan det inte bli [...] Jakthundarna har allt man kan önska sig i den här genren." Tonsbergs Blad
Om påsken
154118
Av: Nilsson, Eja
489614
Av: Bengtsson, Carina
Av: Rehnvall, Christina
Av: Hedin, Marie-Louise
Läsäventyr för de minsta
622128
Bok:Hej dino:2012
Av: Sheppard, Sarah
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
Hylla: Pekböcker
Medietyp: Bok
Förlag: Bonnier Carlsen
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2012.
En dinosauriebok i pekboksformat för de yngsta.
Ett riktigt pekboks-drama! Sarah Sheppard har skrivit en rad uppskattade och facinerande barnböcker om dinosaurier. Här vänder hon sig till den yngsta publiken. Maxat dino-drama i pekboksformat och tålig kartong av Sarah Sheppard. Fascinerande dino-läsning i lummig djungel för de yngsta. Prassel. Prassel. En liten. Oj! Marken skakar. En stor! Spring! Om du vill veta mer om dinosaurierna i denna pekbok, läs de kritikerrosade: "Massor av dinosaurier", "Varning för köttgänget", "Dino ABC" och "Dino 1-2-3". "Boken vänder sig till de allra minsta bokslukarna, som kanske gärna tuggar på boken! De fantasifulla illustrationerna med grön natur i olika nyanser och färgstarka dinosaurier dominerar uppslagen och tillsammans med den mycket korta, men uttrycksfulla texten, väcks nyfikenhet och skräckblandad förtjusning när små dinosaurier möter stora /.../ Boken ger en härlig och fantasieggande introduktion till dinosauriernas spännande värld." Inger Lindberg, btj-häftet 121136 Sagt om tidigare böcker: "Det finns inga dinosaurieböcker för barn som håller samma klass som Sarah Sheppards. Underfundigt och färgrikt, svårt att inte dras med i barnens fascination!" Jenny, Bokunge.se "... pang på fakta, jättefina dinosaurier ... urroligt att läsa och man lär sig jätte, jättemycket." Jessika Gedin, SVT Gomorron om "Dino1-2-3" "... en barnbok många av oss läst så många gånger att vi kan recitera långa passager utantill." Jan Gradvall, Dagens Industri om " Massor av dinosaurier"
636299
Bok:Kan jag med:2013
Av: Lindenbaum, Pija
Utgivningsår: 2013
Språk: Svenska
Hylla: Småbarnsbok
Medietyp: Bok
Förlag: Bonnier Carlsen
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2013.
Den andra boken om Micke. Mickes storasyster får göra många roliga saker som att gå till skolan, rita bokstäver, ta små trilliga ärter på bricka och ha klasskompisar. Lillebror Micke kämpar för att visa att han minsann klarar av att göra samma saker som syrran. Och det finns faktiskt sådant som är till en lillebrors fördel.
Envis lillebror kan också Med böckerna om lillkillen Micke vänder sig mångfaldigt prisbelönta Pija Lindenbaum till de yngsta läsarna. Här i en humoristisk sidvändarbok om syskontävlan i "att kunna". Det finns fördelar med att vara storasyster. Man får gå till skolan, rita bokstäver, ta små trilliga ärtor på bricka och ha klasskompisar. I den här boken kämpar lillebror för att visa att han minsann klarar av att göra samma saker som syrran. Och det finns faktiskt sådant som är till en lillebrors fördel? Det här är den andra boken om Micke - en serie relationsdramer i småboksformat. Om kärlek, avundsjuka och glädje. Snyggt formgiven humorterapi av högsta kvalitet.
640775
Bok:Vilma säger bada:2012
Av: Ribbing, Anna
Av: Gunnarsson, Lisa
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
Hylla: Pekböcker
Medietyp: Bok
Förlag: R&S
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2012.
En kartongpekbok för de minsta om Vilma och hennes vardag. Vilma tycker om att bada. Det gör ankan och båten och fisken också, men inte apan. Pappas tröja badar visst också.
Vilma tycker om att bada. Ankan också. Och båten och fisken. Men inte apan! Pappas tröja badar visst också. Vilma säger bada är den sjätte boken om påhittiga Vilma. Småbarnsböcker som på ett nära sätt skildrar det lilla barnets syn på världen. Pricksäkert beskrivs vardagen för de allra yngsta.
235409
Bok:Bäbis tittut:2011
Av: Forslind, Ann
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska
Hylla: Pekböcker
Medietyp: Bok
Förlag: Alfabeta
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2011.
Bäbis är borta. Var är Bäbis? Tittut! Mamma är borta. Var är mamma? Tittut! (0-3 år) Ann Forslind är författare och illustratör. På halvtid är hon lektor i illustration på Konstfack. Ann Forslind har fått den fina utmärkelsen Elsa Beskowplaketten för sina illustrationer.
648403
Bok:Liten, liten snälling:2013
Av: Olsson, Lotta
Av: Ramel, Charlotte
Utgivningsår: 2013
Språk: Svenska
Hylla: Småbarnsbok
Medietyp: Bok
Förlag: Bonnier Carlsen
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2013.
Boken ingår i Liten-sviten, versböcker i pekboksformat med sidor av kartong, med en versrad på varje sida. Om vad man gör en hel dag när man är riktigt liten.
Minipoesi i pekboksformat Lekfulla ramsor och verser. Titta, peka och rimma tillsammans! "Liten, liten snälling. Dricka, dricka välling. Leka, leka nallen. Putta, putta pallen." Vad gör man en hel dag när man är riktigt liten? Jo, dricker välling, spiller på tröjan, kryper på marken och sover på bussen! "Liten-sviten" är en hyllad småbarnsserie med rytmiska vardagsverser för de allra yngsta. Lekfull minipoesi på praktiska hållbara sidor i kartong. Kvalitetslitteratur som tål att läsas många gånger! Sagt om "Liten-sviten": "Lotta Olssons minipoem är rena, rama ordmusiken, rytmiken får bladen att nästan vända sig själva." Margareta Sörensson, Expressen Läs också: Bilen säger brum Alla kläder på  
Bröllop i vår?
211926
Bok:Guiden till drömbröllopet:2009
Av: Thunell, Anna
Utgivningsår: 2009
Språk: Svenska
Hylla: Qcg
Medietyp: Bok
Förlag: Västerås : ICA, 2009
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: På versosidan felaktigt ISBN: 978-91-3068-1.
Boken vill fungera som guide till det personliga bröllopet. Tips och råd, förslag till olika teman, hjälp att skapa en helhet och en personlig stil vad gäller t.ex. vigsellokal, festlokal, dukning, dekorationer och trycksaker.
Välkomna att skapa er lyckligaste dag! Bröllopsdagen, en av de största dagarna i livet. Hur skapar vi vårt drömbröllop? En fantastisk fest som så tydligt speglar oss två. Och allt det praktiska, hur utformar vi inbjudningskorten? Vilka andra trycksaker kan tänkas behövas? Hur ska gästerna placeras? Är det okej att önska sig pengar till bröllopsresan istället för saker? Tankarna och frågorna är så många, men den här boken ger all den hjälp som behövs. Genom tips och råd, klassiska etikettsregler och modernt sunt förnuft, fantastiska inspirationsbilder och praktiska tips guidas ni till ert personliga drömbröllop. Boken ger förslag till olika teman och ni får hjälp med hur ni bör tänka i stort och smått för att skapa en helhet och en personlig stil när det gäller till exempel vigsellokal, festlokal, dukning, dekorationer och trycksaker. Anna Thunell driver Twink, for Party People and Beautiful Brides, ett svenskt designföretag inom bröllop och fest.
235787
Bok:Fixa festen : proffsens bästa tips för en lyckad fest : [maten, drinkarna, musiken, dukningarna, blommorna, inbjudningskorten]:2011
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska
Hylla: Qcaa
Medietyp: Bok
Förlag: Västerås : ICA, 2011
Resurstyp: Fysiskt material
Författarna delar med sig av sina bästa råd för en lyckad fest. Det handlar om inbjudningskort, mat, dryck, dukning och musik för såväl cocktailparty som middagsbuffé, trerätters middag, dessertbuffé och tårtkalas.
I denna bok får du proffsens bästa tips för en lyckad fest! Här delar författarna med sig av sina bästa råd om inbjudningskorten, maten, dryckerna, dukningen, musiken - antingen det är cocktailparty, middagsbuffé, trerätters med vikta servietter, dessertbuffé eller tårtkalas. Matjournalist Mia Gahne lär dig blanda cocktails och göra läckra tilltugg, fixa goda bål och alkoholfria alternativ. Matjournalist Liselotte Forslin har komponerat tre härliga bufféer - en stor försommarbuffé, en mustig buffé och en italiensk buffé. Konditor Mia Öhrn, känd för boken Kladdkakor, ger lättbakade recept på smarriga sötsaker till dessertbuffén och tårtkalaset. En lyckad fest börjar redan med inbjudningarna. Anna Thunell, som gjort Drömbröllopet, ger förslag på hur du gör dina egna inbjudningskort. Catharina Lindeberg-Bernhardsson, som givit ut boken Dukningar i säsong, hjälper dig duka fint, med blommor och vikta servetter. Och som kronan på verket: musiken som kan förgylla vilken tillställning som helst. Musikjournalist Jan Gradvall väljer vilka toner som skapar den rätta stämningen.
640744
Bok:Allt om bröllop : vigseln, festen, kläderna:2013
Av: Jacobsson, Hanna
Utgivningsår: 2013
Språk: Svenska
Hylla: Qcg
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Bonnier fakta, 2013
Resurstyp: Fysiskt material
En bok om hur man utformar ett personligt bröllop med handfasta tips och bilder för inspiration. Om planeringen, vigseln, budgeten, festen och om nyckelpersonernas olika roller.
Den kompletta guiden till drömbröllopet! Äntligen samlar Sveriges största och trendigaste bröllopstidning, Allt om bröllop , all sin kunskap och erfarenhet i en lyxig och förföriskt snygg bok. Många drömmer om det perfekta bröllopet och ofta är förberedelserna och tiden före bröllopet minst lika viktiga som själva bröllopsdagen. I Allt om bröllop får ni all hjälp ni behöver för att utforma ett personligt bröllop som passar just er. Otaliga bilder att inspireras av varvas med handfasta tips som hjälper er att skapa en minnesrik dag - oavsett om ni drömmer om ett storslaget och traditionsenligt kyrkbröllop eller om ni planerar att smita iväg under lunchrasten och säga ja i all enkelhet. Ur innehållet Planeringen Inbjudningskort, brudbukett och festlokal - det är mycket att hålla reda på inför bröllopet, men med god planering kommer ni långt. Smarta checklistor hjälper er att hålla koll på detaljerna. Vigseln Kyrkan, Rådhuset eller barfota på en strand? Sätten att säga ja är många, men för att ett äktenskap ska vara juridiskt bindande behöver det uppfylla vissa kriterier. Vi hjälper er att reda ut begreppen. Budget Det är lätt hänt att bröllopet drar iväg ekonomiskt, men det går faktiskt att få ett storslaget bröllop även med en begränsad budget. Vem gör vad? Tärna, marskalk, toastmaster och ringbärare. Vem gör egentligen vad? Läs om nyckelpersonernas olika roller. Festen För många är festen bröllopets höjdpunkt och här får ni massor med oslagbara tips på hur ni gör kvällen oförglömlig för alla. Allt från bordsplacering, dekorationer, val av tårta och brudvals till hur ni får gästerna att dansa hela natten.
661364
Bok:En doft av champagne : 8.000 provade och betygsatta champagner:2013
Av: Juhlin, Richard
Utgivningsår: 2013
Språk: Svenska
Hylla: Qcaf - Hus & hem
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Bonnier fakta, 2013
Resurstyp: Fysiskt material
Genomgång av åttatusen champagner (och producenterna som ligger bakom), som provats och betygssatts. Dessutom går författaren igenom alla årgångar från 1800-talet fram till idag samt presenterar topplistor inom olika kategorier. Tips om hur man kan få ut så mycket som möjligt av champagnen genom att utveckla sitt luktsinne.
James Bond dricker numera Bollinger, Winston Churchill höll sig till Pol Roger. Blotta ordet champagne väcker känslor hos de flesta. I det här standardverket med 8 000 provade och poängbedömda champagner får du veta allt du bör veta om drycken och lite till! Boken går dessutom igenom alla årgångar från 1800-talet fram till idag samt presenterar topplistor inom olika kategorier. Champagneexperten Richard Juhlin tar dig med på en resa både till det geografiska området Champagne men också till middagsbordets intima vinprovning. Han delar öppenhjärtigt med sig av sina metoder och ger handfasta tips på hur man kan utveckla sitt luktsinne och därmed uppleva en mer smakrik och färgstark värld. I Richard Juhlins magiska universum är det näsan som får visa vägen. Personligt och filosofiskt delar han med sig av sina erfarenheter och hur man med ett tränat doftsinne kan berika sitt liv. Vi får också ta del av den spännande historien om hur en vanlig gympalärare från Lidingö kom att bli världens ledande champagneexpert. Champagnens förespråkare förekommer överallt i både populärkulturen och historien. Vi följer champagnen som den lyxvara den är och alltid varit hos kungahus, krigsherrar, under La belle époque vid sekelskiftet 1900, via Hollywooderans filmstjärnor på 1940-talet till dagens hiphopartister. Boken är rikligt illustrerad med bilder av fotografen Pål Allan.
668587
Bok:Bröllop : tips och idéer till hur du själv skapar detaljerna : [127 DIY-tips!]:2014
Av: Huss, Anna
Av: Arvidsson, Lina
Utgivningsår: 2014
Språk: Svenska
Hylla: P.09
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : ICA, 2014
Resurstyp: Fysiskt material
Boken vill ge inspiration till den som planerar sitt bröllop. Här finns åtta olika festteman med tips på dukningar, dekorationer och alternativa vigselplatser.
Bröllopet en lite stel tillställning med vita dukar och krånglig bordsplacering eller en personlig fest med roliga detaljer och uppsluppen stämning? Bröllopsdagen är er dag, ett tillfälle att fira! Och det kan göras precis som du själv vill. Ett snyggt bröllop är inte nödvändigtvis lika med ett dyrt bröllop. Hur vill du ha ditt? Vintagechict, grafiskt eller puderrosa Bröllop visar åtta olika festteman, fulla av do it yourself-tips på vackra dukningar, smarta dekorationer och alternativa vigselplatser. Gör ditt bröllop snyggt och personligt utan att lägga ner en förmögenhet! Bjud på sockervadd, ha festen i ett orangeri eller låt gästboken fyllas med polaroidbilder på dem som var där. Det här är boken för alla som är sugna på ett lekfullt, fint (och ganska billigt) bröllop i en härlig miljö men egentligen funkar den som inspiration till vilken fest som helst!
Författarmöte: Amanda Svensson
Svalövs Bibliotek
Tisdag 22 april klockan 19:00

Amanda Svenssons nya roman Allt det där jag sa till dig var sant utspelas på en folkhögskola ute på den skånska slätten. Boken handlar om ett destruktivt förhållande mellan två elever på skolan. Det är Amanda Svenssons tredje roman; hon debuterade med Hey Dolly 2008 och 2011 kom Välkommen till den här världen.

Den 22 april återvänder författaren till Svalöv, där hon en gång varit elev på Fridhems folkhögskola, och samtalar om sin bok och sitt skrivande.

Begränsat antal platser - biljetter finns att hämta på Svalövs bibliotek. Fri entré!

Foto: Khashayar Naderehvandi.

Nyinvigning av Åstorps bibliotek
Åstorps Bibliotek
Världsbokdagen, onsdag 23 april

Program:

Bok- och CD-försäljning

Vinn en bok i vårt lyckohjul

Tipsrunda

17:00 Bandklippning och tal av Reino Persson.

17:10 The Lissing Quartet sjunger visor från hela världen.

18:00 Besök av Bodil Mårtensson: "Från nutid till dåtid"

Biljetter till Bodil Mårtensson kan hämtas gratis på Åstorps bibliotek från och med 7 april.

Varmt välkomna!

Grevie & Västra Karup stängt
Bibliotek stängs tillfälligt på Backaskolan & Västra Karups skola

På grund av försämrad luftkvalitet och planerad flytt av verksamhet från Backaskolan till Västra Karups skola
nästa vecka kommer även biblioteken på skolorna att beröras. För mer information klicka här.

Stängt för ventilationsbyte
Klippans Bibliotek
5 maj - 8 juni

Klippans Bibliotek kommer att hålla stängt på grund av ventilationsbyte 5 maj – 8 juni.
Återlämning samt uthämtning av reserverade böcker kan ske i Klippans Konsthall 5 – 25 maj.
Konsthallen kommer att vara öppen:
Måndag kl. 10-19, tisdag-fredag kl. 10-16, lördag kl. 10-13, söndag kl. 13-16.
Söndagen den 25 maj öppet kl. 13-19.

Biblioteken i Ljungbyhed och Östra Ljungby kommer att hålla öppet som vanligt.

 

Antikrundans expert till Perstorp
Perstorps Bibliotek
Torsdag 24 april klockan 18:30

Joakim Bengtsson driver Helsingborgs auktionsverk och är en av experterna från Antikrundan i SVT. När han besöker Perstorp värderar han era föremål och berättar lika gärna om det enkla som det mer ovanliga. Ta gärna med dig föremål för värdering eller kom bara för att lyssna! Vi befinner oss i sessionssalen på kommunhuset. Gratis inträde!

I samarbete mellan Perstorps bibliotek, ABF och Studieförbundet Vuxenskolan.

Möt Sigge Eklund
Tivolihuset i Höganäs
Tisdag 6 maj klockan 19:30
Möt författaren och TV-producenten Sigge Eklund som i vår är aktuell med sin första roman på sju år, spänningsromanen In i labyrinten som är inspirerad av fallet Madeleine McCann. Tillsammans med Alex Schulman ligger han också bakom podradioprogrammet Alex och Sigges podcast, en av Sveriges största och mest populära. Biljetter 80 kronor, för dig under 25 år, 20 kronor. Förköp på Höganäs Bibliotek 042-33 73 69
Trädgårdsonsdag
Bjuvs bibliotek
Onsdag 14 maj klockan 16:00-19:00

Välkommen till vår traditionella trädgårdsonsdag
Har dina växter blivit för stora i din trädgård? Vill du prova på nya sorter? Perenner, knölar eller lökar.
Besök bibliotekets populära växtbytardag och ta med de växter du vill byta bort.
Trädgårdsmästare Erika Lennartsson från Solliden Trädgård ger tips och råd.
Konstnären Liisa Hägg visar trädgårdskonst.
Tipstävling, hämta tävlingsformuläret på biblioteket. Fina bokpriser.
Vi bjuder på kaffe med dopp.

Författarvecka: Jan Fridegård
Klippans Bibliotek
22-27 april

Under författarveckan vill vi på biblioteket lyfta fram Jan Fridegårds (1897-1968) författarskap.
Det bjuds på många aktiviteter med anknytning till honom hela veckan. Läs mer här!
Arr: Kultur- och fritidsförvaltningen, Avd. Biblioteket.

Fler nyheter

Byt lösenord till ditt Adobe-ID!

För att kunna läsa e-böcker från biblioteket måste man ha ett Adobe-ID. Tyvärr har Adobe drabbats av en säkerhetsläcka, och användaruppgifter har läckt ut. Om du är en av de som drabbats har Adobe kontaktat dig via e-mail. Du kan även kontrollera om ditt konto är drabbat på http://adobe.cynic.al/. Om du misstänker att du blivit drabbad rekommenderar vi dig att byta lösenord.
 

Observera att säkerhetsläckan endast rör lösenordet till ditt Adobe-ID, inte lösenordet till ditt lånekort!

 

Här ändrar du lösenordet till ditt Adobe-ID.

 

Här finns mer information från elib, som tillhandahåller e-böckerna.

Problem med utskick via e-post

För närvarande har vi problem med meddelanden som skickas ut från biblioteket via e-post. Detta påverkar t ex reservationsmeddelanden och förvarningar om att lånetiden snart går ut. En del mail levereras inte korrekt, framförallt till hotmailkonton. Felsökning pågår.
 

Om du använder flera olika e-postadresser och vet att reservationsmeddelanden eller förvarningar inte nått fram till dig kan du byta din e-postadress genom att logga in och gå till Mina Sidor. Här kan du också se dina återlämningstider och om du har någon reservation att hämta.

Kalender

Tummelisa

tisdag 22 apr
2014-04-22
Klockan: 09.00
Plats: Landskrona Stadsbibliotek

Teater med Sagofén Isadora.
Tummelisa handlar om en liten flicka inte större än en tumme. En kväll när Tummelisa ligger och sover hoppar en groda in genom fönstret och tar med sig den sovande lilla flickan. Där börjar Tummelisas äventyr på sjön, i skogen och under marken.
För barn 2-5 år.

Välkomna!

 

 

 


Plantera mera!

tisdag 22 apr
2014-04-22
Klockan: 14:00-16:30
Plats: Helsingborgs Stadsbibliotek

Plantera blommor och växter med Iptisam Hassan.

För barn 3-6 år.
 


Hobbyhörna

tisdag 22 apr
2014-04-22
Klockan: 15:00 – 17:00
Plats: Idé A Drottninghög

Dela med dig av din hobby! Sticka, virka, sy eller något annat kul. Vi skapar tillsammans, fikar och har det trevligt.

Ingen föranmälan. Fri entré.


 


Naturvandra i Elsa Beskows anda

tisdag 22 apr
2014-04-22
Klockan: 15:00-16:00
Plats: Helsingborgs Stadsbibliotek

Barn, natur, lek och saga hör ihop enligt Elsa Beskow som just nu uppmärksammas på biblioteket. Följ med miljöverkstadens pedagog och upptäck naturen tillsammans med ditt barn. Kanske anar ni ett tomtebo i mossan eller en liten vårälva som dansar in våren?

Ålder 3-7 år
Fri entré, begränsat antal platser. Föranmälan till biblioteket.


Språkcafé: svenska INSTÄLLT

tisdag 22 apr
2014-04-22
Klockan: 15:00–16:00
Plats: Rosengårdens bibliotek

Kom och prata svenska! Vi samtalar och fikar tillsammans.

Drop in. Fri entré.
 


Visar 1-5 av 139 resultat.
Antal per sida 5
av 28
Gilla oss på facebook