Liksom inom andra områden finns det alltid mer att lära sig när det handlar om tandvård, både för den som har en utbildning inom området och för den som bara är intresserad. Tandvård är ett bredare fält än vad många tror, eftersom det är lätt att glömma att det också handlar om vård. Mötet med patienterna som behandlas är viktigt, vilket alla med utbildning vet. Inom det fältet finns det alltid mycket mer att lära sig, och när det handlar om det tekniska kommer det nya metoder och ny teknik som gör det möjligt att utveckla hur man jobbar.
Praktisk farmakologi – handbok för tandsköterskor
Praktisk farmakologi – handbok för tandsköterskor av Johan Blomgren är en bra bok för den som jobbar som tandsköterska. I arbetet ingår hantering av läkemedel, och det är nödvändigt att ha grundläggande kunskaper inom området. I den här boken presenteras det så enkelt det går, och det är en bra bok för den som vill utbilda sig. Den går också att använda den som en handbok i praktiskt arbete. Det kan vara svårt att lyckas hålla kvar alla fakta i huvudet, så en bok där det är enkelt att slå upp saker är guld värt. Boken vänder sig egentligen inte till människor som inte jobbar som eller utbildar sig till tandsköterska, men finns det någon som är intresserad av hur läkemedel används inom tandvården kan den möjligen vara lämplig då också.
Kommunikation i en hälsofrämjande tandvård
Karin Sjögren och Claes Virdeborn har skrivit boken Kommunikation i en hälsofrämjande tandvård. I den tar de upp lite mer av det sociala som ingår i tandvårdande yrken. Hur kan så många ha problem med tänderna när vi egentligen vet vad det är som orsakar dem? Hur kan kommunikationen bli bättre, så att patienter får lättare att ta eget ansvar och följa rekommendationerna? En bok om ett intressant och viktigt ämne.